Make your own free website on Tripod.com

 

     

Паметник на Тодор Александров

Преди 75 години бе убит великият водач на ВМРО Тодор Александров. През най-тежките за българщината години той се изправи срещу безверието и пораженството и поведе плеяда нови борци за свободата на Македония. Възстановената от него ВМРО спаси Вардарска Македония от посърбване, а самият Тодор бе наречен от Енциклопедия Британика "некоронованият крал на българите македонци". 

Вече 75 години в сърцата на всички македонски българи отеква призива на Иван Михайлов "Тодор Александров е мъртъв! Да живеят тодоралександровци!" 

За съжаление, вече 75 години в столицата на България няма паметник на човека, чието дело се съизмерява със заслугите на Раковски, Левски, Ботев, Гоце Делчев. Докога? 

Младежката организация на ВМРО подготвя тържествено откриване на бюст-паметник на великия българин в Алеята на възрожденците в Борисовата градина. За набиране на необходимите средства е открита дарителска подписка. Всеки дарител получава Дарителска грамота и точен отчет за какво са използвани даерените средства. Имената на всички родолюбци, направили по-значителни дарения, ще бъдат изсечени на фундамента на паметника. 
 


Сумите могат да се изпращат:

С пощенски запис на адрес: Ангел Янков Апостолов, ВМРО-Младежка организация, ул. "Пиротска" 5, София 1301

С банков превод:

Сметка в левове - Булбанк АД, банков код 62196214, сметка - 1000317002, SWIFT: BFTBBGSF

Сметка в щатски долари - Българска Пощенска банка АД, банков код 92079400, сметка - 1143465412, SWIFT: BPBIBGSF

За допълнителна информация кликнете тук или се обадете на тел. 87-64-55. Информация ще намерите и в Интернет на адрес www.vmro.org , а съшо като пишете на todorbust@mail.com

Благодарим на нашите дарители:

Тодор Захариев, Мюнхен - 100 ДМ

Сашо Стоянов, София - 50 000 лв.